Božićni punč: Tradicionalni napitak koji grije tijelo i dušu
Jednostavan recept za božićni punč
Sastojci (za 4 porcije):
- 500 ml crnog vina
- 500 ml voćnog soka (narančin, višnjev ili jabukov – odaberite svoj omiljeni)
- 200 ml vode
- 2 žlice šećera (ili po ukusu)
- 1 naranča (narezana na kolutove)
- 1 limun (narezana na kolutove)
- 2 komada cijele cimeta
- 5-6 klinčića
- 1 zvjezdica zvjezdastog anisa (po želji)
- Rum po ukusu (po želji)
Priprema:
- U lonac ulijte crno vino, voćni sok i vodu. Dodajte šećer, cijeli cimet, klinčiće i zvjezdasti anis.
- Zagrijavajte na srednje jakoj vatri, ali pazite da napitak ne počne ključati. Ako bi počeo ključati, alkohol bi ispario iz vina, a napitak bi izgubio svoj jedinstveni okus.
- Kad je punč vruć, dodajte kolutove naranče i limuna. Ostavite napitak da se polako infuzira 10-15 minuta kako bi se okusi svih sastojaka savršeno spojili.
- Po ukusu dodajte rum i nježno promiješajte. Ovaj korak je opcionalan, ali može punču dati još intenzivniji miris.
- Gotov punč poslužite vruć u šalicama ili čašama. Za ukras možete koristiti kolut naranče ili cijeli cimet.
Lijepe čaše za posluživanje punča možete pronaći na našoj stranici.
Miris i okus koji spajaju:
Božićni punč nije samo napitak, već i utjelovljenje božićne atmosfere. Njegov miris može izmamiti osmijeh i unijeti toplinu u svaki dom. Priprema punča također je izvrsna prilika da provedete vrijeme s voljenima i zajedno uživate u ovoj tradicionalnoj piti. Želimo vam sretan Božić!