Jednostavan recept za šalicu


Trebamo:

  • 1 šalica šećera u prahu
  • 3⁄4 šalice maslaca, otopljenog
  • 2 šalice polu grubog brašna
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 cl limunove korice
  • 4 jaja
  • 10 kapi arome vanilije
  • prstohvat soli
  • grožđice za oči
  • 1 komad vanilin šećera za dekoraciju


Postupak (vrijeme pripreme uključujući pečenje oko 75 minuta)

Pomiješajte sve suhe sastojke - brašno s praškom za pecivo i šećer u jednoj posudi. Postupno dodajte koricu dobro opranog limuna, jaja, maslac, mlijeko i aromu vanilije. Smjesu dobro izmiješajte. Nastane podatno tijesto koje izlijemo u namašćen i pobrašnjen kalup za uskršnju janjetinu. Pecite janjetinu u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C otprilike 50-60 minuta, ovisno o iskustvu s pećnicom.

Nakon pečenja kalup umotajte u vlažnu krpu i ostavite da se osuši. Zatim janjetinu okrenite i ukrasite vanilin šećerom i grožđicama.


U našoj ponudi možete pronaći kalup za uskršnje janje ili zeca.

Forma keramická zajac, 1-dielna