Recept za uskršnju janjetinu
Jednostavan recept za šalicu
Trebamo:
- 1 šalica šećera u prahu
- 3⁄4 šalice maslaca, otopljenog
- 2 šalice polu grubog brašna
- 1 šalica mlijeka
- 1 cl limunove korice
- 4 jaja
- 10 kapi arome vanilije
- prstohvat soli
- grožđice za oči
- 1 komad vanilin šećera za dekoraciju
Postupak (vrijeme pripreme uključujući pečenje oko 75 minuta)
Pomiješajte sve suhe sastojke - brašno s praškom za pecivo i šećer u jednoj posudi. Postupno dodajte koricu dobro opranog limuna, jaja, maslac, mlijeko i aromu vanilije. Smjesu dobro izmiješajte. Nastane podatno tijesto koje izlijemo u namašćen i pobrašnjen kalup za uskršnju janjetinu. Pecite janjetinu u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C otprilike 50-60 minuta, ovisno o iskustvu s pećnicom.
Nakon pečenja kalup umotajte u vlažnu krpu i ostavite da se osuši. Zatim janjetinu okrenite i ukrasite vanilin šećerom i grožđicama.
U našoj ponudi možete pronaći kalup za uskršnje janje ili zeca.