Viseći roštilj je idealna vrsta roštilja za roštiljanje ne samo u vrtu, već i bilo gdje u prirodi. Zahvaljujući mogućnosti rastavljanja na manje prijenosne dijelove, rukovanje njime je jednostavno, a sama montaža i demontaža neće vam oduzeti više od nekoliko minuta. Njegova prednost leži u sastavu od dva odvojiva dijela. Glavna konstrukcija sastoji se od trokrakog stalka, na koji se naknadno pričvršćuje pocinčani lanac. Posljednji korak je da sami dio roštilja objesite na lančić za vješanje. Odgovarajuća posuda može se koristiti za kuhanje, prženje ili stavljanje ugljena, a debljine je 0,5 mm. Kod roštiljanja na posudu se postavlja pocinčana rešetka dimenzija 4,5 x 2,5 mm i ukupnog promjera površine za kuhanje 51 cm. Visina kuhanja je od 320 do 660 mm. Cijeli roštilj je u klasičnoj crnoj boji, a njegova težina je samo 4,76 kg.