Sastojci:

  • 300 g pšeničnog brašna (najbolje tip 00, ali može i obično glatko)

  • 3 velika jaja

  • prstohvat soli

  • po potrebi malo vode (ako je tijesto prečvrsto)

Priprema:

  1. Na radnoj površini napravi hrpicu od brašna i u sredini udubi rupu.

  2. U rupu stavi jaja i dodaj prstohvat soli.

  3. Vilicom lagano miješaj jaja i postupno u njih umiješavaj brašno s rubova.

  4. Kada se počne stvarati tijesto, nastavi mijesiti rukama 8–10 minuta, dok ne postane glatko i elastično.

  5. Umotaj tijesto u prozirnu foliju i ostavi da odmori 30 minuta na sobnoj temperaturi.

  6. Nakon odmora, tijesto podijeli na manje dijelove i razvaljaj tanko (oko 1–2 mm debljine).

  7. Reži ga na željene oblike – npr. tagliatelle, fettuccine ili listove za lazanje.

  8. Tjesteninu možeš malo posušiti ili odmah kuhati u slanoj vodi (2–3 minute je dovoljno).

Savjeti:

  • Tijesto možeš obogatiti špinatom, koncentratom rajčice ili začinskim biljem.

  • Ako tjesteninu nećeš odmah koristiti, pusti je da se potpuno osuši i čuvaj je na suhom mjestu.

  • Odlično se slaže s domaćim pestom, kremastim umacima ili jednostavno s maslinovim uljem i parmezanom.

Sav potreban kuhinjski pribor pronaći ćeš i u našoj ponudi.

Domaća tjestenina nije samo jelo – to je mali ritual koji običnu večeru pretvara u posebno iskustvo. Isprobaj i možda više nikada nećeš posegnuti za onom iz trgovine!