Zašto baš avokado?
Avokado prirodno ima kremastu, maslačku teksturu koja savršeno paše uz deserte – posebno sladolede. Bogat je zdravim masnoćama, vitaminima E, C i B6 te kalijem. U sladoledu može zamijeniti vrhnje ili jaja, pa je prikladan i za osobe s intolerancijom na laktozu ili vegane (ako koristiš biljno mlijeko).

Recept: Domaći sladoled od avokada

Sastojci:

  • 2 zrela avokada

  • 1 konzerva punomasnog kokosovog mlijeka

  • 100–150 ml javorovog sirupa ili meda (po ukusu)

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

  • sok od ½ limete (po želji – za svježinu)

  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Avokado prepolovi, izvadi košticu i žlicom izvadi meso.

  2. Sve sastojke stavi u blender i miksaj dok ne dobiješ glatku, kremastu smjesu.

  3. Smjesu ulij u posudu prikladnu za zamrzavanje, poklopi i zamrzni najmanje 4 sata. Za mekšu teksturu, promiješaj svakih sat vremena.

  4. Prije posluživanja ostavi nekoliko minuta na sobnoj temperaturi da omekša.

Savjeti za posluživanje:

  • Dodaj komadiće čokolade ili orašaste plodove za dodatnu teksturu.

  • Osvježi s malo mente.

  • Umjesto kokosovog mlijeka možeš koristiti bademovo ili mlijeko od indijskih oraščića.

Sladoled od avokada odličan je način da spojiš zdrave sastojke s desertom koji ćeš obožavati. Jednostavan je za pripremu, bez umjetnih dodataka i iznimnog je okusa.
Isprobaj recept i javi nam kako ti je ispao!

Ako želiš dodatno uživati u svom sladoledu, pogledaj našu ponudu elegantnih čaša, žličica i praktične žlice za sladoled – sve dostupno u našoj web trgovini.