Sladoled od avokada
Zašto baš avokado?
Avokado prirodno ima kremastu, maslačku teksturu koja savršeno paše uz deserte – posebno sladolede. Bogat je zdravim masnoćama, vitaminima E, C i B6 te kalijem. U sladoledu može zamijeniti vrhnje ili jaja, pa je prikladan i za osobe s intolerancijom na laktozu ili vegane (ako koristiš biljno mlijeko).
Recept: Domaći sladoled od avokada
Sastojci:
-
2 zrela avokada
-
1 konzerva punomasnog kokosovog mlijeka
-
100–150 ml javorovog sirupa ili meda (po ukusu)
-
1 žličica ekstrakta vanilije
-
sok od ½ limete (po želji – za svježinu)
-
prstohvat soli
Priprema:
-
Avokado prepolovi, izvadi košticu i žlicom izvadi meso.
-
Sve sastojke stavi u blender i miksaj dok ne dobiješ glatku, kremastu smjesu.
-
Smjesu ulij u posudu prikladnu za zamrzavanje, poklopi i zamrzni najmanje 4 sata. Za mekšu teksturu, promiješaj svakih sat vremena.
-
Prije posluživanja ostavi nekoliko minuta na sobnoj temperaturi da omekša.
Savjeti za posluživanje:
-
Dodaj komadiće čokolade ili orašaste plodove za dodatnu teksturu.
-
Osvježi s malo mente.
-
Umjesto kokosovog mlijeka možeš koristiti bademovo ili mlijeko od indijskih oraščića.
Sladoled od avokada odličan je način da spojiš zdrave sastojke s desertom koji ćeš obožavati. Jednostavan je za pripremu, bez umjetnih dodataka i iznimnog je okusa.
Isprobaj recept i javi nam kako ti je ispao!

