Keramički Kamado roštilj na drveni ugljen, inspiriran japanskim kuhalom za rižu, šezdesetih je godina prošlog stoljeća oduševljavao majstore roštilja diljem svijeta.
Jednom kada ga probate, više ga se nećete odreći, jer roštilj ima prednosti s kojima tradicionalni roštilji ne mogu konkurirati:
• Keramička stijenka debljine 2 cm
- zahvaljujući njemu dobiva se toplina, ravnomjerno raspoređena po cijeloj unutrašnjosti roštilja.
• Hermetički poklopac
- uz iznimno malu potrošnju goriva (do 50% manje drvenog ugljena od tradicionalnih roštilja), roštilj postiže temperature u rasponu od 110 °C do 700 °C.
• Ovalni oblik
- zahvaljujući njemu, u roštilju se stvara toplinski vakuum kao u običnoj pećnici, koji se može kontrolirati pomoću kliznog ventilatora na dnu uređaja, što omogućuje korištenje roštilja ne samo za roštiljanje , već također za sporo kuhanje (sporo kuhanje) ili za dimljenje .
• Termometar na poklopcu
- prikazuje unutarnju toplinu i olakšava njezinu regulaciju.
• Materijal i oblik
- zadržavaju vlagu u unutrašnjosti, tako da se hrana pečena na žaru ne isušuje i ostaje vrlo sočna.
• Jednostavno čišćenje
- roštilj se nakon upotrebe zagrijava na 350 °C, što izgara čađu, masnoću i ostatke hrane iznutra.
2 sklopive platforme
- nude dovoljno prostora za odlaganje pića, hrane ili pribora za jelo.
Stalak od nehrđajućeg čelika
- osigurava stabilnost roštilja i opremljen je s tri kotača za jednostavno pomicanje.